Fransk madkasse:
Denne model blev brugt til arbejdernes frokost, da de byggede de første jernbaner mellem Marseille og Nice i Frankrig.
Jeg har været i Frankrig og lære flere nye teknikker til firkantede kurve, der er rigtig gode at bruge. Denne er spændende at flette.
Kurv og låg 20 timer / 3 dage. Med montering af låg og greb 27 timer / 4 dage. Montering af låg og greb kan også vente og laves på et nyt moul, sammen med andre låg på  20 timer / 3 dage.
AGNETE DIEMER
Fransk kurv på rammebund og med slidkant:
Kurven kan have forskellige bærestykker ( øverste pyntede stykke før kanten) og forskellige kanter.
Kan flettes rund eller oval. Der går 3 dage/ 20 timer til kurven. Med en tidligere fremvist  hank / greb: 27 timer / 4 dage. ( Modelfoto fra Kurvemager i Frankrig) Hanke/ greb kan også laves særskilt på et modul for sig selv på 20 timer / 3 dage.


Fransk linnedkurv med dobbelt kant:
På 20 timer/ 3 flettedage,  bliver det en mindre kurv ( oval eller rund) uden greb. På 27 timer / 4 flettedage bliver det den franske originale model. Men med mulighed for at lave en rund linnedkurv med greb, i stedet for den ovale model. 
Engelsk kurv:
Denne kurv er flettet på en engelsk bund og opstagning som almindeligt. Derefter kan vi vælge, om der skal arbejdes med "fitching", som på dette foto, eller med "engelsk sideflet" med variationer.
På 20 timer/ 3 dage når vi at flette kurven.
På 27 timer/4 dage når vi at sætte tovværkshank / greb på.4
Store runde kurve:
Brændekurve, Linnedkurve m.m.
 27 timer / 4 dage. Mindre kurve uden greb: 20 timer / 3 dage.

 

5
Udvidet Ovale  / runde kurve:.
Tasker, picnickurv m.m.
9
Åben flet:
Engelsk Sildekurv: Kurven er flettet på en speciel krydsbund og med fitching. Denne kurv er flettet, så den indeholder et bestemt kilo sild. Kurven tager 20 timer/ 3 dage. Med greb/ hank tager det 27 timer / 4 dage.
Åben fransk kurv 
Med en bred 7 bag 3 kant og åben bund. Med tovværkshank.


1

Kurv med åben bund, i hasselgrene. (Brug hele eller flækkede grene)


 

Åben fransk flet
Åben bund og med inddelinger til vin/ vand.
7
Udvidet, Firkantede kurve:
20 timer / 3 dage til kurven og låget. 27 timer /4 dage til montering og greb. Låg og greb kan også flettes på et særskilt modul på 20 timer/ 3 dage.Vugge eller fransk vasketøjskurv:
20 timer / 3 dage til kurven og låget. 27 timer /4 dage til montering og greb. Låg og greb kan ogs flettes på et særskilt modul på 20 timer/ 3 dage.


Rammeværks kurve


Engelsk rosenkurv.
Temaet: “ Genkendelse og Fordybelse:”

I dag er mange af jer, der har fulgt Grundforløbet blevet så dygtige til at flette kurve. Der er en høj standard for kurveflet og skarp iagttagelse af flet, omkring jer. En del har været rundt ved instruktører, både ind- og udenlands. Flere af jer har arbejdet i mange år, jævnligt, med flet/ kurve. Nogle fletter ikke så ofte. Alle har vi det til fælles, at vi nyder at flette; lige på det niveau, hvor vi hver især er og i vores eget tempo, på vores egen måde. Det skal vi meget gerne have ro i sinde med, og blive ved med. At acceptere, vi arbejder forskelligt med pilen og kurvene.

Måske er du nået til en pause i yderligere input af nye modeller og ønsker at  hellige dig roen, ved at bruge det, du allerede kan. Måske på en ny og anderledes måde?  Derfor har jeg på Overbygningen, udover vores spændende arbejde med de klassiske kurve, lyst til at tilbyde, indtil videre, disse 3 uafhængige overbygningshold, som jeg har haft glæde af på nogle af mine tidligere hold:

  “Flet din egen bund/ låg:” Fordyb dig i dine egne og de kollektive ideer, med inspiration fra forskellige kultures historiske kurvebunde. Vi skal lege, designe, afprøve teknikker og materialer. Se hvordan du smukt og spændende kan flette dine egne / gruppens  bunde/ låg fra runde om til ovale. Selve montering af låg er ikke indeholdt i dette modul.


Kursisters arbejde.
  “Form & Funktion” : Form og funktion skal hænge sammen i et for os, æstetisk udtryk. Lad dig inspirere og få opmærksomhed på forskellige former og deres funktioner omkring dig.  I vil blive  præsenteret for beholdere i forskellige materialer og med forskellige funktioner. I skal i samråd med mig, ang. teknikkerne, flette kurvene i pil og andet fra naturens skatkammer.

  “Fra skitse til kurv.” Tag autoritet på dit arbejde/ flet: Vælg og fravælg dine tillærte arbejdsmetoder og teknikker til at flette din kurv. 

Prøv at  undgå at kontrollere hele processen/ kurven oppe i hovedet på forhånd. Vi skal give plads til sansningerne undervejs i arbejdet. På Modul 3 og 4 arbejder vi også med de kurve, I får skabt, med den håndværksmæssige kunnen, I har  tilegnet jer på det tidspunkt. Nu har nogle af jer mange flere års erfaring med materialet og glæde ved særlige modeller. Det kommer til udtryk på dette kursus, hvor alle der har haft modul 1, 2 og 3 eller 4  på Grundforløbet, også er velkomne.        

Vi vil på alle Overbygningsholdene, som på Grundforløbet, jævnligt gennem kurset, bruge de 5-8  min`s indadvendthed . Jeg vil over temaet: “Genkendelse og Fordybelse,” yderligere præsentere jer for enkle metoder til at få ideerne /sansningerne frem, der støtter den kreative proces. Inspireret af mine år som elev på en meditations-kunstskole.

I vil ligeledes på disse temahold, få inspiration til, hvordan det kan fungere, at arbejde med kollektioner for egen glæde eller med salg for øje. Og  hvordan vi kan skabe ”rum” omkring os, til vores arbejde/ flet.